Philips Hue får stöd för Siri Shortcuts

Philips Hue-app för IOS kommer att få stöd för Siri Shortcuts när IOS 12 lanseras. Något som kommer ge användarna bättre funktionalitet direkt via röstassistenten.

Philips är på IFA i Berlin och berättar att Hue-appen för IOS kommer att få stöd för Siri Shortcuts när IOS 12 kommer. Deras smarta lampor kan redan idag styras till viss del via Apples röstassistent Siri, men med Shortcuts kommer ytterligare möjligheter att öppnas upp. Siri kommer exempelvis att kunna föreslå relevanta scener till din belysning.

Shortcuts-appen gör det möjligt att skapa genvägar mellan Siri och tredjepartsappar. Du kan exempelvis få Siri att göra en lång rad av saker om du säger en viss nyckelfras. "Matdags" kanske fixar en viss belysning, startar stör ej-läget på din telefon och börjar spela din favoritspellista.

IOS 12 och Shortcuts-appen betatestas just nu, men kommer släppas i skarpa versioner nästa månad i samband med Apples event den 12 september. Ser du fram emot att prova på Shortcuts? Vilka sorters genvägar vill du skapa? Berätta gärna i kommentarerna.

Hue-lampor får ny startinställning

En annan nyhet i Hue-appen kommer troligen att göra många användare glada. Med en ny inställning kan lampor som blir utan ström återgå till en vald förinställning när strömmen kommer tillbaka istället för att starta till det starka standardläget.

Källa: Iculture (holländsk sajt)

Kommentarer
4 svar

Förhandsbokningarna är igång och nästa vecka kommer många lyckliga användare att få sin nya telefon.

Nu går det att förbeställa iPhone 13 och vi har samlat de bästa erbjudandena och kampanjerna för årets modeller.

HomeKit är bland det bästa sedan skivat bröd och har du HomeKit-kameror från Arlo och en Apple TV så blir det hela ännu bättre nu.

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.