Watch OS 5 är här – vi listar nyheterna

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

Alla med en Apple Watch Series 1 eller nyare kan nu uppdatera till Watch OS 5, operativsystemet som driver klockorna. Förutom rätt modell av klockan behövs också en Iphone 5S eller nyare med IOS 12. Du hittar uppdateringen via Watch-appen (Allmänt > Programuppdatering) i din Iphone.

Är det värt att uppdatera till Watch OS 5?

Kort och gott ja. Uppdateringen är gratis och ger nytt liv också till äldre klockmodeller. Några av de större nyheterna är Walkie-talkie-appen, Podcast-appen, automatisk detektering av träning, utmana dina vänner om vem som rör sig mest och en bättre Siri-urtavla. Nu kan du dessutom bara lyfta handleden och prata med Siri utan att behöva trycka på någon knapp först.

Innan du köper en ny Watch Series 4 kan det vara värt att prova din befintliga klocka med Watch OS 5. Kanske bjuder systemet på alla nyheter du behöver.

Har du upptäckt fler nyheter än de vi beskriver här? Berätta om dina upplevelser av Watch OS 5 här i kommentarerna!

Kommentarer
25 svar

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.