Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 guidar dig till julklappsinköpen

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.

Telefoner, plattor och klockor

Julafton nalkas och det finns säkert en och annan där ute som funderar på vad som ska ges bort i julklapp. Söker du inspiration till hårda julklappar med tekniskt innehåll har vi på 99 sammanställt våra favoriter.

Telefoner

Är det någon som behöver en ny mobil i julklapp? Här är våra favoriter:

Iphone XR

Från vårt test av Iphone XR som fick utmärkelsen Enastående (vår bästa).

När vi testade Iphone XS kom vi fram till att det är en lyxig telefon som nästan ingen behöver. Så är inte fallet med syskonet Iphone XR som vi nu haft chansen att testa. Den kommer med nästan alla nyheter som XS, men kostar mindre. Det gör den till årets mest intressanta Iphone-alternativ.

Läs också: Så bra batteri har Iphone XR

Det finns så klart fler Iphone-modeller att välja på, där de senaste flaggskeppen är Iphone XS och XS Max.

Oneplus 6T

Från vårt test av Oneplus 6T som fick utmärkelsen Imponerande:

Oneplus 6T är precis vad den ska vara: en modernisering av föregångaren som lägger till modern teknik som håller den fräsch fram till vårens uppföljare. Det introduceras faktiskt ny teknik här i form av fingeravtrycksläsare, men gammal teknik tas också bort i form av hörlursporten. Oneplus 6T är en fröjd att använd, och du får här en av de absolut bästa Android-telefonerna till ett betydligt lägre pris än de närmaste konkurrenterna.

Huawei Mate 20 Pro

Från vårt test av Huawei Mate 20 Pro som fick utmärkelsen Enastående:

Huawei har med Mate 20 Pro skapat det ultimata flaggskeppet för Android-marknaden. Den har råsnabb prestanda som inte gör avkall på batteritid, och den toppmoderna hårdvaran driver dessutom Android 9 med en oväntat trevlig EMUI-upplevelse. Att den klassledande kameran dessutom kompletteras av vidvinkelfotografi gör att Mate 20 Pro erbjuder något utöver vad konkurrensens bästa har att erbjuda.

Samsung Galaxy Note 9

Från vårt test av Samsung Galaxy Note 9 som fick utmärkelsen Imponerande:

Om du är sugen på en bra Android-telefon och är nyfiken på Note-familjens funktioner finns det ingen anledning att tveka – Galaxy Note 9 är en suveränt bra telefon med bra noteringsfunktioner som bonus. Note 8-ägare hittar dock få nyheter utöver bättre batteritid och prestanda, och kan med fördel invänta Note 10.

Plattor

Ipad 9,7-tum

Från vårt test av Apples Ipad 9,7-tum som fick utmärkelsen Imponerande:

Ipad överraskar inte, men charmar genom att vara snabb, stabil och pålitlig. Med sitt låga pris är det en riktigt bra väg in i Ipad-världen, och ett perfekt alternativ för de som tycker att Ipad Pro är för dyr och har onödiga lyxfunktioner. Stödet för Apple Pencil är välkommet!

Letar du istället efter en platta med Android eller Windows är utbudet tyvärr inte fantastiskt. Det finns få om några som står sig jämfört med Ipad, men se våra tester av de här produkterna:

Kroppsburna enheter

Det finns också ett gäng intressanta prylar inom det som brukar kallas kroppsburna enheter. Här är några av våra favoriter som skulle lämpa sig under granen i år:

Apple Watch Series 4

Från vårt test av Apple Watch Series 4 som fick utmärkelsen Enastående:

Med Apple Watch Series 4 flyttar Apple ribban för vad en smart klocka kan vara en rejäl bit uppåt. Den nya designen lyckas ge en större skärm trots att klockan i sig känns mindre och nättare – Apple Watch är inte längre bara smart, den är också läcker att se på (det är okej om du inte håller med).

Apple Watch är en praktisk hjälpreda i vardagen som jag inte vill vara utan. Förutom allt det praktiska finns det träningsfunktioner för de hurtiga, avslappning för stressade och fiffiga hälsofunktioner som håller ett extra öga på ditt hjärta och varnar om du ramlar och slår dig.

Samsung Galaxy Watch

Från vårt test av Galaxy Watch som fick utmärkelsen Enastående:

Trots att Galaxy Watch inte är en så stor förändring av Samsungs smarta klockor som namnbytet antyder är det inget snack om att det här är en ruskigt bra pryl. Batteritid på 4-7 dagar, imponerande stöd för aktivitetsspårning, telefonsamtal i klockan och snabb och snygg hårdvara är bara några egenskaper som gör det här till den tveklöst bästa smarta klockan för alla som äger en Android-telefon.

Fitbit

Fitbit har en riktigt kompentent plattform för att mäta aktivitet och till den har de allt från enklare stegmätare till smarta klockor. Från vårt test av Fitbit Versa:

Den stora nyheten med Versa är formen som vittnar om Fitbits uppköp av publikfavoriten Pebble. Versa är nättare och smidigare än Fitbits första smarta klocka Ionic som ser ut som en tegelsten i jämförelse. Stundom glömmer jag att klockan sitter på min handled för att den är så bekväm.

Precis som vanligt är Fitbits app riktigt trevlig att använda. Än så länge är operativsystemet ännu i sin linda men det finns potential. Versa är ett billigt och stiligt alternativ till både Apples och Samsungs smarta klockor.

Kronaby

I vårt forum finns det några som valt bort smarta klockor och istället provat den uppkopplade klockan Kronaby. Stilig är den så klart, och ser ut som en helt vanlig klocka. Kanske är det en lämplig julklapp till någon du känner. Läs mer i tråden här.

Huawei Watch GT

Inom kort publicerar vi också ett test av Huaweis Watch GT. Vi kommer givetvis att lägga till länken så fort det är klart, men Andreas Eklöv bjuder redan nu på en kort summering av vad ni kan vänta er:

Huawei kör precis som Samsung ett eget operativsystem i Watch GT, och tack vare det får de fantastiskt bra batteritid, väl över en vecka faktiskt. Den bjuder också på trevlig sömnspårning, och en föredömligt låg prislapp. Men, en smart klocka ska ju helst vara smart, och på den punkten når Watch GT tyvärr inte hela vägen. För dig som bara vill ha en smart klocka med fantastisk batteritid och grundläggande smarta egenskaper är det dock väldigt mycket smartklocka för pengarna.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.