Amazon Echo får Apple Music till jul

Den smarta högtalaren Amazon Echo får stöd för musiktjänsten Apple Music lagom till jul, och därmed går det styra Apples tjänst med konkurrentens röstassistent Alexa.

Apple och Amazon har inte alltid varit de bästa av vänner, och främst har meningsskiljaktigheterna handlat om avgifter som Amazon måste betala för köp inuti appar på plattformar som Iphone, Ipad och Apple TV. Tidvis har Amazon satt hårt mot hårt genom att inte erbjuda Apple produkter i sin gigantiska nätbutik.

Just nu verkar de båda företagen däremot vara sams. Videotjänsten Amazon Prime finns i Apples enheter, och Apples produkter finns hos Amazon. Nu meddelar Amazon också via sin blogg att den smarta högtalaren Echo inom kort får stöd för musiktjänsten Apple Music.

Det här innebär att Apples musiktjänst kommer gå att styra direkt via Amazons smarta högtalare med hjälp av röstkommandon, något som i dagsläget endast går med Apples egna högtalare Homepod. Det här skulle kunna tolkas som ännu ett steg Apple tar för att prioritera sina tjänster som Apple Music snarare än hårdvarutillbehör som Homepod.

Sedan tidigare har högtalarsystemet Sonos inbyggt stöd för Apple Music, och dessutom stöd för röstassistenten Amazon Alexa. Det är i dagsläget oklart om röststyrning av Apple Music kommer att fungera med dessa.

Funktionen ska dyka upp veckan runt 17 december, precis innan julhelgen alltså. Apple Music-stöder kommer att läggas till som en så kallad "Alexa Skill", alltså ett tillägg som installeras till högtalaren och länkar användarens Apple Music-konto.

Läs mer:

Källa: Amazon

Kommentarer
14 svar

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.

M1 Pro och M1 Max är här och mer kraftfulla än någonsin och dessutom kommer de sitta i senaste generationen av MacBook Pro.