Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Önskelista till Apple inför 2019

Det är snart dags för att nytt år, 2019 står på tur och vad passar väl bättre än att skriva en önskelista åt Apple? Här kommer den!

Hos redaktionen på 99 har det blivit en nyårstradition att skriva en önskelista till Apple, med ett antal punkter och åtgärder vi gärna ser bli genomförda under det kommande året. Nu är det dags igen! Apple, det här får ni gärna fixa under 2019. Självklart har vi också utvärderat hur det fick för Apple under det här året utifrån förra önskelistan.

1. Bättre IOS för Ipad

I år har Apples ingenjörer överträffat sig själva (och många andra) med systemkretsen A12 Bionic, med resultatet att årets Ipad Pro är en enastående pryl. Tyvärr begränsas festen av IOS 12 som begränsar dig som användare på mer eller mindre tråkiga sätt.

Det är rätt tokigt att ha så där mycket skärm, utan att det ryms särskilt mycket på den. IOS 12 ser ut ungefär som på de betydligt mindre skärmarna för telefonerna. Jag vill ha plats med fler ikoner, större menyer och.. Mer av allt!

Nu när Ipad Pro är ett sådant prestandamonster, vill jag vara matchande kreativ och produktiv. Låta den svettas lite! Så Apple, öppna gärna upp Filer lite till, jag vill gärna kunna hantera fler filtyper än bilder och video. Behöver inte ha någon fullfjädrad Finder, men gärna kunna öppna typ en .pdf i lämplig app.

Jag kräver också, eller jag menar önskar extra mycket, en rejäl uppgradering av Safari. Ipad Pro bara måste ha allt som krävs för att köra samma Safari som Mac OS, jag är less på att surfa på "mobilsajter" i min Ipad som har skärm och prestanda för mer än så.

Jag kan inte bestämma mig för om det behövs ett IOS för Ipad, eller om IOS 13 kanske kan anpassa sig på bättre sätt för större skärmar, men jag känner att det finns ett gäng genier på Apple som kan lista ut det där och ge det ett försök. Visa upp något bra under årets WWDC, tack snälla söta rara?

Lite på samma tema undrar jag, nu när Photoshop kommer till IOS, var är Final Cut och Logic? Apple själva har en del proffs-appar som borde göra debut för Ipad Pro inom kort. Som minst borde betydligt mer funktioner från Apples Bilder i Mac OS komma till i IOS-versionen.

Läs mer:

2. Siri

Jag har testat både Googles och Amazons röstassistenter, men eftersom jag har det mesta i Apples ekosystem blir de inte användbara på det sätt jag önskar. Så en given önskan också för 2019, för vi har önskat oss det här förut, är att Siri utvecklas och blir mer användbar.

Jag använder Siri till att hålla koll på när potatisen är klar, eller hur länge pepparkakorna har varit i ugnen. Jag ber henne ringa garaget när jag är på väg mot porten. Enkla saker som i 99 procent av fallen fungerar. Men jag skulle vilja göra mer.

Jag skulle vilja kunna hålla sammanhängande konversationer med Siri, be henne boka biljetter till saker eller påminna mig om grejer. Det vore fint om hon inte var så petig med exakt rätt formuleringar för att utföra saker som att släcka lampor eller lyssna på musik.

3. Mindre Homepod

Först och främst vill vi förstås se en svensk lansering av Homepod och som vi redan varit inne på att Siri blir en assistent att räkna med i vardagen. Men vi skulle också gärna se en Homepod Mini – eller vad den nu kan tänkas heta – en produkt i främsta hand för att prata med Siri i de delar av hemmet där musik kanske inte är i fokus.

4. Apple Watch

Series 4 bjöd på mycket önskvärda förbättringar, till nästa år vi vill vi se fler användbara appar nu när hårdvaran äntligen verkar orka med sådant. Men annars är väl bättre batteritid en viktig punkt på önskelistan. Två dagar kan jag klara med min, men det vore inte fel att komma upp i en vecka eller så.

När det gäller Siri i klockan finns det också förbättringspotential. Lyft och prata borde funka bättre, nu är det ofta segt eller fungerar inte alls. Siri i klockan borde helt enkelt bli mer tillgänglig.

5. Priserna

Ingen kan ha undgått det, priserna på Apple-produkter verkar stadigt gå upp. Extra mycket svider det när man vill köpa en sladd eller adapter (och sådana behöver vi ju). Men frågan gäller också telefonerna och de övriga produkterna, är taket nått nu? Hur premium kan premium-prylar bli?

Vår önskan är att priserna 2019 inte sticker iväg ännu mer. Kanske behöver Apple komplettera produktportföljerna med prylar för "Svenssons" med normala inkomster, eller för dem som helt enkelt inte vill lägga en förmögenhet för att få en ny mobil. Ja, jag vet det finns Android-lurar i fler prisklasser, men en del av oss föredrar IOS.

Kommentarer
52 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.