Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ännu ett tecken på att en ny Ipad Mini kommer nästa år

En bild på ett skyddsfodral till en ny Ipad Mini ger ytterligare stöd till uppgifterna att Apple är på gång med en Ipad Mini 5 till nästa år. Vill du ha en?

Tidigare i december började det surra från källor inom Apples leverantörskedja om att den lilla surfplattan Ipad Mini skulle få en efterlängtad uppdatering under 2019. Nu har det dessutom dykt upp en bild av vad som påstås vara en prototyp till ett fodral till en kommande Ipad Mini 5.

Bilder är såklart lätta att fabricera, och skyddsfodral är lätta att 3D-utskriva. Men om detta skulle vara ett fodral gjort enligt de riktiga specifikationerna finns det några detaljer som är värda att nämna. Hålet för kameran på baksidan är avlångt, vilket förmodligen innebär att nästa Ipad Mini får en kamera med tillhörande blixt, precis som dagens Ipad Pro. Det ser också ut som att fodralet har hål för ett hörlursuttag på ovansidan, vilket isåfall tyder på att Apples budget-modeller av Ipad behåller hörlurskontakten även nästa år.

En annan intressant utskärning på fodralet är i mitten av ena långsidan – alltså precis på den plats där Ipad Pro idag har som Smart Connector, som bland annat används för att ansluta Apples tangentbordsfodral. Frågan är om Ipad Mini är stor nog för att ett fodral med tangentbord skulle vara praktiskt. En annan – kanske roligare – möjlighet är att nya Ipad Mini får stöd för Apple Pencil, som laddas via Smart Connector.

Vem behöver en Ipad Mini?

För min egen del var Ipad Mini länge favoriten bland Apples utbud. I takt med att Ipad Mini 4 blev allt äldre övergick jag dock till Ipad Pro, och har nu vant mig vid Pro-modellernas extra funktionalitet och överlägsna bildskärmar.

Men storleksmässigt gillade jag Ipad Mini för att den var såpass smidig att plocka med sig överallt, och för att den var så bekväm att hålla i handen. Om Apple släpper en ny modell i samma prisklass som dagens vanliga Ipad, då skulle jag säkerligen vara spekulant. En extra Ipad är ju nämligen alltid bra att ha, eller hur?

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.