Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny vikbar telefon dyker upp på nätet

Uppges vara en kommande vikbar telefon från kinesiska Xiaomi, och det ser onekligen ut att fungera smidigt.

Under hösten i fjol började det på riktigt pratas om vikbara telefoner som nästa stora teknikskifte i Android-världen. Samsung var först ut med att offentligt visa upp en prototyp för företagets kommande vikbara telefon som förväntas släppas i år.

Samsung må varit först ut, men det har också skvallrats om vikbara telefoner från andra företag, och nu har en video på en sådan telefon letat sig ut på nätet. Det är den ständiga mästerläckan Evan Blass som delar videon på sitt Twitter-konto där han skriver att det ska handla om en Xiaomi-telefon, men att han inte är säker på om det är en riktig produkt eller välgjord falsk sådan.

Om produkten i videon ovan visar sig vara en riktig telefon ser den onekligen ut att erbjuda en smidig övergång mellan telefonläge och "utvikt" läge. Om telefoner från Xiaomi, Samsung med flera släpps innan stödet introduceras i Android-systemet lär de inledningsvis få nöja sig med att apparna från telefontillverkaren utnyttjar det vikbara formatet ordentligt.

Google har bekräftat att stöd för vikbara gränssnitt kommer i en kommande uppdatering av Android, vilket potentiellt blir årets uppdatering Android Q. De presenterade även videoillustrationer av hur de nya gränssnitten ska fungera på Android-plattformen.

Vikbara telefoner ser alltså ut att bli ett mellansteg mellan vanliga telefoner och surfplattor, eventuellt en ersättare till phablet-kategorin som mer eller mindre ersatts av allt större telefonmodeller.

Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.