Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bluetooth 5.1 kan bestämma din position ner till centimetern

Den nya versionen ska erbjuda förbättrad navigation inomhus, och ska kunna se åt vilket håll användaren står vänd.

När de flesta av oss tänker på Bluetooth tänker vi nog på en standard som låter oss ansluta olika enheter till varandra. Men faktum är att standarden kan användas till mer än så, och nu har Bluetooth Special Interest Group (SIG) presenterat nyheterna i version 5.1 av standarden.

En ny funktion i Bluetooth 5.1 är en positionsspårning som kan användas tillsammans med system för spårningssystem ("real-time locating systems", RTLS) och system för spårning av position inomhus ("indoor positioning systems", IPS). När en enhet utrustad med Bluetooth 5.1 ansluter tills sådana tjänster ska användarens position kunna spåras inomhus med en precision som går ner till centimeternivå.

Samma funktioner kan också användas till att läsa av enhetens närhet till andra Bluetooth-enheter, vilket skulle kunna användas till att automatiskt ansluta till andra enheter. Den utökade precisionen skulle exempelvis kunna användas till att göra det lättare att hitta säkerhets-brickor som Tile, vars spårning idag är mer grovhuggen än vad den skulle kunna vara med Bluetooth 5.1.

Den nya versionen har nyss presenterats så det kommer dröja innan vi ser de första produkterna på marknaden, så tidigast mot slutet av året kan vi vänta oss att få superprecision i mobila enheter.

Källa: Bluetooth SIG

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.