Apple släpper eget kreditkort

En av Apples nya tjänster är ett eget kreditkort, som kallas Apple Card.

Apple Card är ett nytt kreditkort tillsammans med Goldman Sachs och Mastercard som utnyttjar tekniken i Iphone och vill verka för ansvarsfulla köp.

Du kan skriva upp dig för ett kort direkt i din Iphone, och börja använda det omedelbart. Kortet fungerar över hela världen tillsammans med Apple Pay.

Kortet bor i appen Apple Wallet, och där visas information som kortets utgångsdatum, transaktioner och annat. Support för kortet finns inbyggt direkt i Imessage.

Apple erbjuder dessutom ett fysiskt kreditkort, gjort i titan. Kortet är säkert och innehåller inget kortnummer eller utgångsdatum – den informationen finns istället i din Iphone. Det här fysiska kortet finns för de gånger då Apple Pay inte fungerar via din mobil eller klocka.

Apple Card ska också göra det enkelt och överskådligt att hålla koll på sina utgifter. Dessutom ger Apple 2 procent bonus för varje köp, i form av pengar som kan användas med Apple Card. För köp från Apple själva är bonusen hela 3 procent, och köp med det fysiska kortet ger 1 procent bonus.

Kommentarer
47 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.