Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya Mac Pro visar vägen för ett helt nytt Apple

Nya Mac Pro och framförallt nya skärmen Pro Display XDR visar ett Apple som åter igen är redo att ta sig ann den professionella marknaden.

Att Nya Mac Pro och framförallt nya skärmen Pro Display XDR visar ett Apple som åter igen vill vara herre på täppan när det kommer till den professionella marknaden skvallrar åtminstone priset om.

Apple Pro Display XDR landar på 4999 dollar vilket betyder mer än 50 000 svenska kronor. Men då ingår inte det minst sagt dynamiska stället som i sin tur kommer gå för mer än 10 000 svenska kronor. Skärmen går dock att koppla till vilket VESA-kompatibelt fäste som helst.

Det vi får för pengarna är en 32-tums Retina 6K-skärm med 10-bitars P3-färg och brett färgomfång, maximal ljusstyrka på 1 600 cd/m2, kontrastförhållande på 1 000 000:1 och en superbred visningsvinkel.

Nya Mac Pro kostar från 5900 dollar och lär kunna landa på vilken fantasisumma som helst åt det andra hållet.

Grundkonfigurationen ger oss en 8-kärnig 3,5 Xeon W-processor med Turbo Boost upp till 4.0 GHz. 32GB 2933MHz minne. Grafikkortet är ett AMD Radeon Pro 580X med 8 GB minne. Även denna minsta variant klarar att driva två Apple Pro Display XDR eller sex 4K-skärmar.

Två HDMI-portar och fyra DisplayPort-anslutningar men inga Thunderbolt 3-portar på detta kort.

Maxkonfigurationen ger oss en 28-kärnig 3,5 Xeon W-processor med Turbo Boost upp till 4.4 GHz. 2TB 2933MHz minne. Grafikkortet är ett då två AMD Radeon Pro Vega II med 64 gb grafikminne. Denna klarar åtta 4K-skärmar och fyra Apple Pro Display XDR-skärmar.

Fyra Thunderbolt 3-portar och en HDMI 2.0-port. Samt fyra DisplayPort-anslutningar.

Mellan max och minimumkonfigurationen finns det hundratals olika val.

Dessa kan sedan byggas ut med så kallade MPX Modules eller PCI Express-kort.

Ja lite som den gamla goda tiden när original-Mac Pron lanserades.

Läs mer om nya Mac Pro hos Apple. liksom nya Pro Display XDR.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.