Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide: Det du döljer i en skärmdump kan enkelt tas fram igen

Har du någon gång tagit en skärmdump på din iPhone och sedan använt markeringspennan för att kladda över något som du inte vill att mottagaren ska se?

Om svaret är ja så bör du genast sluta upp med det då det går att få bort markeringen från pennan på några sekunder via Apples egna bildredigeringsfunktioner i bilder-appen. I bilden nedan har ni ett exempel där vi har strukit över en text på en skärmdump som vi inte vill att mottagaren ska läsa. Totalt är det två lager med pennan som har gjorts och det går inte längre att läsa texten i meddelandet.

Men om vi tar och öppnar bild-appen och öppnar bilden som vi fick skickad till oss och trycker på ändra längst upp till höger så kan vi nu se vad som har strukits över. Genom att höja exponering, klarhet, ljusstyrka och skärpa till max så går nu den överstrukna delen att läsa helt utan problem.

Det vi kan konstatera är att det inte är helt bra att använda de olika pennorna om vi vill dölja viss information i en skärmdump men det finns ett verktyg som faktiskt tar bort informationen på riktigt och den hittar vi i Apples egna bildredigeringsfunktion. För att ta bort information från en bild så det inte går att få fram den igen gör ni följande:

  • Öppna appen Bilder och klicka på bilden du vill ta bort information ifrån.

  • Tryck på ändra längst upp till höger och sen på de tre prickarna även dem längst upp till höger.

  • Tryck sedan på markering och sedan på plus (+)-tecknet längst ned till höger.

  • Välj fyrkanten nere i hörnet och flytta den så den är runt hela informationen som du vill ta bort.

  • Välj sedan fyrkanten längst ned på vänstra sidan så fyrkanten fylls med färg och sedan tryck på klar.

Nu är informationen som du inte vill visa helt borttagen och det finns inte längre någon möjlighet för någon att återskapa informationen och komma åt det du inte vill visa. Så nu kan du tryggt och säkert skicka bilden till önskad person eller lägga upp den på Facebook eller vad det nu kan tänkas vara.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.