Recension: inCharge 6 - när kickstarterprojekt går vägen

Kickstarter och Indiegogo är plattformar där de som sitter på en bra idé kan vända sig. De kan visa upp sin idé och sen kan vi som privatpersoner välja att backa projektet.

Tyvärr så blir projekten i många fall inte av, eller så blir slutprodukten inte ens hälften så bra som utlovat. Men då och då så blir det faktiskt succé och vi har backat ett projekt som tilltalade oss mycket. inCharge 6 är en schweizisk armékniv när det kommer till att ladda våra prylar. Den lilla diskreta kabeln kommer nämligen utrustad med USB-A, två USB-C, Lightning och Micro-USB.

Produkten är skapad av ett bolag som heter Rolling Square och som ironiskt nog har sitt säte i just Schweiz. Som alltid med sådana här projekt så lovas det guld och gröna skogar men det blir sällan så. Men vi måste säga att inCharge 6 är en fantastiskt trevlig produkt, speciellt för oss som testar mycket prylar som alla har olika portar.

inCharge 6 har en USB-A och en USB-C-kontakt som du kan föra in i din laddare eller dator och i den andra änden kan du välja mellan USB-C, Lightning och Micro-USB. Det gör att vi slipper ta med en hel hög med laddare och kablar för att ladda upp allt från mobiltelefoner till hörlurar. Det lite extra coola med inCharge 6 är att de har lyckats göra en kontakt som agerar både Micro-USB och Lightning vilket vi i alla fall inte har sett förut. Det är lite pill i början med att vrida de olika kontakterna men när vi har fått in exakt hur vi gör så går det snabbt att byta bland de olika kontakterna beroende på vad för typ av enhet vi vill koppla in.

På inCharge 6 sitter det även två riktigt starka magneter så när vi "slår" ihop kabeln så går den att fästa på nyckelknippan eller väskan och sedan enkelt ta bort när vi vill använda den. En trevlig fördel med USB-C är att vi kan sno lite elektricitet från en produkt till en annan så kopplar vi in inCharge 6 till vår iPad Pro med USB-C och kopplar in den andra änden i vår iPhone så kan vi ladda upp telefonen. Det går tyvärr inte att använda kabeln för att ladda upp vår MacBook Pro, vilket även framgick när vi backade projektet men det hade verkligen varit pricken över i:et.

inCharge 6 betalade vi 128 kronor för och sedan tillkom det 79 kronor från Postnord i tull men det var värt väntan och pengarna för det är en riktigt trevlig produkt. Produkten går fortfarande att köpa för samma pris och är du sugen på denna så kan du bege dig till deras sida på Indiegogo.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
36 svar

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.