Plötsligt händer det - widgets kommer till iOS 14

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Det är sidan 9To5Mac som återigen har hittat lite nya godsaker i koden till iOS 14 som går under kodnamnet "Avocado". I koden framgår det att iOS 14 och iPadOS 14 kommer att kunna ha widgets på hemskärmen som kommer gå att flytta runt som man själv vill. Det kan vara allt från kontroller till Apple Music eller en widget som visar aktuellt väder.

Utöver detta har en användare på Twitter vid namn DongleBookPro kommit över ett par skärmdumpar på hur bakgrundsbilder ser ut i iOS och iPadOS 14. Bakgrundsbilder kommer att kategoriseras så det blir enklare att scrolla bland alla olika bilder som går att välja. Det finns även en helt ny funktion som kallas "Smart Dynamic Wallpaper" och den går att ställa in på enbart hemskärmen. Funktionen ger oss en dynamisk bakgrundsbild som kan gå från ett mörkare tema, till enkla färger eller en suddig. Detta kan helt klart ha att göra med de kommande widgets så bakgrundsbilden inte stör ut eventuella widgets.

iOS 14 och iPadOS 14 kommer att visas upp på WWDC i juni som i år kommer att hållas helt digital utan någon inbjudan för press eller anställda.

Källa: Twitter & 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.