Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Vi testar pantad ryggsäck från Targus

Vi vet inte hur det är med er men vi behöver ofta släpa med oss en hel del teknikprylar när vi skall iväg och då måste man ha en vettig ryggsäck.

Vi har fått testa en ryggsäck från företaget Targus i deras nya kollektion som går under namnet Cypress EcoSmart. Det fina med dessa är att de är delvis gjorda av PET-flaskor, närmare bestämt 26 stycken. Ryggsäcken är gjord för att kunna förvara både vår MacBook Pro 13" och den senaste MacBook Pro 16". De har även tänkt till och själva fickan som datorn placeras i går inte ned helt i botten utan svävar. Det har man valt att göra för att datorn inte skall ta skada vid eventuella tapp eller när ryggsäcken ställs ned på marken.

Förvaringen är genomtänkt och är som gjord för de som släpar med sig dator, laddare, adaptrar och eventuellt en liten matlåda också. Det finns totalt tre stora fack där vi kan få plats med både en Macbook Pro 16", en MacBook Pro 13" och en iPad Pro om så önskas. Samtliga fack är genomtänkta så vi kan skapa en dedikerad plats för alla våra prylar. Det absolut viktigaste med en ryggsäck är dels att den kan lasta bra och på ett smart sätt men sedan är komforten minst lika viktig, om inte ännu viktigare. Något som glädjer oss är att Cypress EcoSmart har lyckats bra på även den punkten. Vi kan utan problem bära runt på datorer och andra teknikprylar i flera timmar utan att det blir obekvämt. Baksidan som vilar mot ryggen är vadderad och formad för riktigt bra komfort.

Undertecknad köpte för ett tag sedan en Xiaomi M365 Pro och den kommer väl till hands här hemma. Istället för att ta onödigt korta resor med bilen har vi tagit elsparkcykeln istället och då har Cypress EcoSmart fått följa med och har packats full med matvaror. Även på en scooter sitter ryggsäcken fin fint på ryggen och vi blev förvånade hur mycket matvaror vi fick plats med.

För att summera denna miljövänliga ryggsäck måste vi säga att det är en klar favorit bland alla ryggsäckar vi äger. Den känns som den är framtagen till personer som bär runt på mycket elektronik och de har tänkt till med placeringen av alla olika fack. En stor bonus är att om vi ställer ned ryggsäcken på golvet så välter den inte utan står fint där och väntar till nästa gång vi vill använda den. På baksidan finns även ett fäste så vi enkelt kan fästa ryggsäcken på vår kabinväska när vi är ute och reser.

Namn
15,6” Cypress EcoSmart Hero Backpack
Tillverkare
Targus
Kapacitet
20 liter
Vikt
1,05 kilo
Pris
Från ca 699 kronor
Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.