Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar uppdaterad MacBook Pro 13"

Vi är många som har gått och väntat på en uppdaterad MacBook Pro som får samma behandling som sin storebror och nu är dagen äntligen här.

Det verkar som att ryktena inte stämde då den uppdaterade MacBook Pro fortfarande har en skärm på 13 tum.

Vi börjar med utsidan

På utsidan har det inte hänt så mycket men när vi öppnar upp locket bjuds vi ett nytt tangentbord. Det nya tangentbordet har fått samma behandling som MacBook Pro 16" där de har tagit bort butterfly-tangentbordet och gått tillbaka till saxmekanism. På tangentbordet har vi även en fysisk ESC-knapp och piltangenterna har gjorts om och har återigen samma form som äldre MacBook-datorer.

På insidan har det hänt desto mer

Nya MacBook Pro 13" har nu dubbelt så stort lagringsutrymme som föregående generation. Standardlagring ligger nu på 256GB och det går att köpa med upp till 4TB intern SSD-lagring. Det går även att köpa till och ha upp till 32GB RAM så badbollen aldrig visar sig igen. Den går även att köpa med tionde generationens fyrkärniga Intel Core-processorer med Turbo Boost upp till 4,1 GHz. Det går även att ansluta Pro Display XDR med full 6K-upplösning tack vare Intel Iris Plus Graphics som nu bjuder på upp till 80 procent snabbare grafik jämfört med föregående modeller. Datorn kommer med andra generationens Apple T2 Security-chip.

Vad kostar den?

Priset för instegsmodellen ligger på 16 995 kronor och maxar vi den med extra allt så landar vi på 46 995 kronor. Datorn går att köpa redan idag och skall du inte konfigurera upp den extra så är den i din ägo inom 2-3 dagar.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.