Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Spar utrymme på skrivbordet med BackPack från Twelve South

Externa diskar som ligger på skrivbordet är ingen vacker syn men har du en iMac eller en Thunderbolt-skärm så har Twelve South lösningen.

BackPack är en simpel konstruktion men ack så genial om du vill gömma din externa disk istället för att låta den skräpa på skrivbordet. I kartongen får vi en drös med olika skruvar beroende på vilken iMac vi har och det finns även olika fästen beroende på vilken höjd vi vill ha den på.

Har du en lite större hårddisk och är rädd att den skall ramla av hyllan så går det även att montera de vertikala stöden som följer med. BackPack klarar vikter på upp till 1,59 kilo. Konstruktionen är genomgående i stål och väl monterad känns det stabilt och framförallt befriande att slippa se hårddisken på skrivbordet. På sidan har vi även möjlighet att dra kablarna snyggt så inga kablar spretar och syns framifrån.

BackPack är en smart och smidig produkt för dig som helt enkelt vill ha det lite renare på skrivbordet. Att vi dessutom slipper att skruva och ha oss direkt i vår iMac är tacksamt. Det går med lite finess att få plats med en hel del prylar på BackPack och vi blev nöjda med att kunna ha en USB-hubb och två externa diskar på hyllan. Mycket kablar blev det och kanske inte så snyggt där bak, men vem ser det när datorn står mot en vägg?

BackPack har ett rekommenderat pris på 499 kronor och den lilla hyllan går att köpa i silver och svart hos bland annat Lifestylestore.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.