Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide: Så fjärrstyr du en annan dator via Apples egna meddelande-app

Har du suttit och försökt hjälpa någon med deras dator över telefon så vet du hur frustrerande det kan bli ibland när personen inte alls förstår vad man säger.

Det finns idag en drös olika program som går att använda för att fjärrstyra en annan dator men ett alternativ som det inte pratas om så ofta är den inbyggda fjärrstyrningen i Messages på Mac. I denna lilla guide tänkte vi kort gå igenom hur man fjärransluter en annan Mac.

Vad behövs?
För att kunna fjärrstyra en annan dator behöver både du och den andra personen ha en Mac. Ni behöver även ha loggat in i Messages och det underlättar även om ni har varandra i kontaktboken.

Hur gör man?
När ni är redo att fjärransluta så öppnar ni Messages och letar upp personen som ni vill fjärransluta till. Klicka sedan på detaljer längst upp till höger och sedan på ikonen med två skärmar. Där kan vi antingen be om att få ta del av den andra personens skärm eller om vi vill dela vår egna skärm.

Jag vill i detta fall ta över min kollega Dennis Klarins skärm så jag väljer alternativet "Ask to Share Screen". Dennis får då en notis att jag vill ta över hans skärm där han kan välja att jag får ta över skärmen och styra, eller bara övervaka alternativt neka fjärrstyrningen helt.

Svårare än så är det faktiskt inte och det fina i kråksången är att det även går att kommunicera med varandra då mikrofonerna på datorn aktiveras automatiskt. Så nu kan ni säga adjö till alla frustrerande samtal där ni skall försöka förklara er fram till lösningen och istället köra det via Messages.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.