Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

WWDC: Nyheterna i macOS Big Sur

Självklart visat Apple upp nya funktioner även för Mac. Big Sur är namnet på nästa macOS och kommer med vad Apple säger är den största designförändringen någonsin.

Big Sur är namnet på nästa macOS och den ska innehålla den största designförändringen sedan start. Det handlar främst om fler detaljer och finare former i appar och i operativsystemet i övrigt. Det är samma, men snyggare.

Det blir inte bara snyggare utan får nya och mer utvecklande ljus. Men det är samma här, vi känner igen det. Men det är lite bättre.

Dockan är rundare och ser magisk ut tillsammans med de snyggare apparna. Friliggande som på iPhone och iPad. Mail får också rundare kontroller, knappar och sökfält är mer interaktiva. De har även satsat på snyggare och mjukare animering när vi öppnar och stänger appar men även i appar som foton, när vi byter album.

Control center kommer till Mac! Det är likt det på iPhone och iPad. Med den rundare designan som ser ut att vara den överliggande skillnaden för mac. Även ljudkontroller blir rundare, mjuka och bjuder på mjuka rörelser när vi ändrar volym.

Sammanfattande ser det ut som att Big Sur blir mer likt de övriga OS.

Meddelandeappen får förbättrad synkning med andra enheter och nu kan du lättare dela bilder lite i iPhone och vi kan äntligen använda Animoji i mac-appen. Den får också effekter som vi sett på övriga OS tidigare och även här får vi möjlighet att nåla fast våra favoritpersoner i toppen.

Kartor-appen i mac får även den samma ändringar som de övriga OS.

Safari får samma designförändring och snabbare synkronisering mellan enheterna. Självklart är det också surfandet snabbare än någonsin. 50% snabbare än Chrome och drar mindre batteri. Säkerheten och privat surfning görs ännu säkrare och vi kan direkt visa vilka som får ta del av vår information när vi registrerar oss på en hemsida.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.