EU kan tvinga Apple att dela med sig av sin kunddata till konkurrenter

EU kommissionens nya ramverk för digitala tjänster kan komma att tvinga bland andra Apple att dela med sig av sin kunddata.

Apple, Google, Facebook och Amazon kan behöva dela kunddata med mindre konkurrenter om EU kommissionens ”Digital Services Act” blir godkänt. En av regleringarna i DSA är utformat för att begränsa möjligheten för de stora teknikföretagen att vara först med nya tjänster och produkter tack vare deras insyn i marknaden.

Förslaget ska hindra företagen från att att använda datan såvida de inte delar med sig av datan till konkurrerande företag först. I DSA finns det även regler som förbjuder policys i digitala tjänster att försvåra för användare att byta plattform. Det innehåller även att det kan komma att krävas från företagen att de aktivt hindrar falsk information eller hat från att spridas på deras sociala plattformar.

Via: Appleinsider

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.