Apple presenterar M1-processorn

Apple presenterar världens första Apple Silicon-chip och namnet blev M1. Chippet kommer att baseras på 5-nanometerstekniken.

Apple presenterar sitt intåg i Apple Silicon med chippet M1. Chippet kommer baseras på 5-nanometerstekniken precis som chippet till iPhone 12 och iPad Air. Apple berättar att den har världens snabbaste processorkärna och kommer att ha åtta kärnor med fyra högeffektiva och fyra högpresterande kärnor.

Den kommer att vara kompatibel med både Thunderbolt och USB 4. Processorn kommer även ha världens snabbaste integrerade grafik med åtta kärnor. Chippet kommer att innehålla en sextonkärnig neural engine.

Artikeln uppdateras löpande...

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
17 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.