Apple visar upp nya MacBook Air

Apple visade idag upp sin första dator med nya M1-chippet och det är MacBook Air som är först ut.

MacBook Air blir först ut med Apples egna ARM-baserade processor M1 och den har en 3,5 gånger snabbare CPU och 5 gånger snabbare grafik. Apple berättade att nya MacBook Air är tre gånger snabbare än 98% av alla windows-baserade datorer i samma klass. SSD-disken är upp till två gånger snabbare och datorn saknar fläkt och är helt knäpptyst. Batteriet klarar 15 timmars webbsurfande eller 18 timmars videotittande. Den har en ny bildsignalsprocessor som skall förbättra FaceTime-kameran ordentligt.

Prislappen landar från 12 495 kronor.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
108 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.