Apple tillåter utvecklare att länka till externa betalningar

Ännu en vändning i Apples dispyt med utvecklare har nu lett till att Apple öppnar upp sig ännu mer och gör nog Spotify lite nöjda.

Apple avslöjade förra veckan att en rejäl skopa med förändringar kommer ske i App Stores regler till fördel för utvecklare. Dock så innehöll dessa restriktioner mot att länka till externa betalningslösningar så som hemsidor. Men nu har alltså Apple godkänt just detta för appar med vad Apple kallar Reader-material (≈ läsarmaterial). Detta inkluderar appar som erbjuder digitala böcker, tidskrifter, dagstidningar, ljud, musik, video och böcker.

Utvecklarna till dessa kommer nu alltså att kunna länka till externa hemsidor för betalning direkt till dem. Apple kommer så klart fortsätta att marknadsföra App Store som det säkraste och effektivaste sättet att betala. Förändringarna kommer ske någon gång under nästa år och får nog ses som ytterligare ett steg i att vinna pluspoäng hos både utvecklare och domstolsförhandlingar som väntar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
15 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.