Apple tillåter utvecklare att länka till externa betalningar

Ännu en vändning i Apples dispyt med utvecklare har nu lett till att Apple öppnar upp sig ännu mer och gör nog Spotify lite nöjda.

Apple avslöjade förra veckan att en rejäl skopa med förändringar kommer ske i App Stores regler till fördel för utvecklare. Dock så innehöll dessa restriktioner mot att länka till externa betalningslösningar så som hemsidor. Men nu har alltså Apple godkänt just detta för appar med vad Apple kallar Reader-material (≈ läsarmaterial). Detta inkluderar appar som erbjuder digitala böcker, tidskrifter, dagstidningar, ljud, musik, video och böcker.

Utvecklarna till dessa kommer nu alltså att kunna länka till externa hemsidor för betalning direkt till dem. Apple kommer så klart fortsätta att marknadsföra App Store som det säkraste och effektivaste sättet att betala. Förändringarna kommer ske någon gång under nästa år och får nog ses som ytterligare ett steg i att vinna pluspoäng hos både utvecklare och domstolsförhandlingar som väntar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.