Apple tillåter utvecklare att länka till externa betalningar

Ännu en vändning i Apples dispyt med utvecklare har nu lett till att Apple öppnar upp sig ännu mer och gör nog Spotify lite nöjda.

Apple avslöjade förra veckan att en rejäl skopa med förändringar kommer ske i App Stores regler till fördel för utvecklare. Dock så innehöll dessa restriktioner mot att länka till externa betalningslösningar så som hemsidor. Men nu har alltså Apple godkänt just detta för appar med vad Apple kallar Reader-material (≈ läsarmaterial). Detta inkluderar appar som erbjuder digitala böcker, tidskrifter, dagstidningar, ljud, musik, video och böcker.

Utvecklarna till dessa kommer nu alltså att kunna länka till externa hemsidor för betalning direkt till dem. Apple kommer så klart fortsätta att marknadsföra App Store som det säkraste och effektivaste sättet att betala. Förändringarna kommer ske någon gång under nästa år och får nog ses som ytterligare ett steg i att vinna pluspoäng hos både utvecklare och domstolsförhandlingar som väntar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
15 svar

På fredag kommer många av oss att äntligen att få klämma på våra nya iPhone 13. Men vad får vi egentligen för våra gamla modeller som blir över?

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

iOS 15 och iPadOS 15 släpps idag vid 19:00 så nu är det snart dags att uppdatera och testa på de nya funktionerna.

När iPad mini presenterades under eventet blev den snabbt en snackis och många utryckte sitt intresse vilket nu verkar visa sig på leveranstiderna.

En ny funktion som presenterades med iOS 15 var att man skulle kunna hitta vart man lagt sina AirPods utan att behöva vara nära dem.

Eventet är över och allt fler saker om de nya telefonerna och klockorna har dykt upp till ytan.