Copyswede vill se kassettskatt på smarta klockor

Det känns lite förlegat att prata om kassettskatter nådens år 2021 men nu kan det kanske bli en skatt på Apple Watch.

Det känns som att sedan Spotify och liknande streamingtjänster lanserades så har kopiering av musik dött ut mer eller mindre. Just nu pågår förhandlingar mellan Copyswede och Elektronikbranschen där de försöker komma fram till om smarta klockor så som Apple Watch även skall beskattas. Detta då musik från Apple Music, Spotify och andra aktörer går att spara ned lokalt på klockan. Mattias Åkerlind, CEO på Copyswede säger till Nyteknik.se:

"Tittar man på smarta klockor har det dykt upp modeller med inbyggda musikspelare där det går att flytta över låtar, spellistor och poddar för att kunna lyssna från klockan när man är ute och springer till exempel. Så det är en produkt i blickfånget."

Vad kostnaden på en Apple Watch eller liknande smarta klockor kan bli vet vi inte men datorer, mobiler och surfplattor har sedan förra året en avgift på en krona per gigabyte som enheten har i lagring, taket ligger på 75 kronor. Om detta blir verklighet eller inte återstår att se.

Källa: Nyteknik

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.