Copyswede vill se kassettskatt på smarta klockor

Det känns lite förlegat att prata om kassettskatter nådens år 2021 men nu kan det kanske bli en skatt på Apple Watch.

Det känns som att sedan Spotify och liknande streamingtjänster lanserades så har kopiering av musik dött ut mer eller mindre. Just nu pågår förhandlingar mellan Copyswede och Elektronikbranschen där de försöker komma fram till om smarta klockor så som Apple Watch även skall beskattas. Detta då musik från Apple Music, Spotify och andra aktörer går att spara ned lokalt på klockan. Mattias Åkerlind, CEO på Copyswede säger till Nyteknik.se:

"Tittar man på smarta klockor har det dykt upp modeller med inbyggda musikspelare där det går att flytta över låtar, spellistor och poddar för att kunna lyssna från klockan när man är ute och springer till exempel. Så det är en produkt i blickfånget."

Vad kostnaden på en Apple Watch eller liknande smarta klockor kan bli vet vi inte men datorer, mobiler och surfplattor har sedan förra året en avgift på en krona per gigabyte som enheten har i lagring, taket ligger på 75 kronor. Om detta blir verklighet eller inte återstår att se.

Källa: Nyteknik

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.