Copyswede vill se kassettskatt på smarta klockor

Det känns lite förlegat att prata om kassettskatter nådens år 2021 men nu kan det kanske bli en skatt på Apple Watch.

Det känns som att sedan Spotify och liknande streamingtjänster lanserades så har kopiering av musik dött ut mer eller mindre. Just nu pågår förhandlingar mellan Copyswede och Elektronikbranschen där de försöker komma fram till om smarta klockor så som Apple Watch även skall beskattas. Detta då musik från Apple Music, Spotify och andra aktörer går att spara ned lokalt på klockan. Mattias Åkerlind, CEO på Copyswede säger till Nyteknik.se:

"Tittar man på smarta klockor har det dykt upp modeller med inbyggda musikspelare där det går att flytta över låtar, spellistor och poddar för att kunna lyssna från klockan när man är ute och springer till exempel. Så det är en produkt i blickfånget."

Vad kostnaden på en Apple Watch eller liknande smarta klockor kan bli vet vi inte men datorer, mobiler och surfplattor har sedan förra året en avgift på en krona per gigabyte som enheten har i lagring, taket ligger på 75 kronor. Om detta blir verklighet eller inte återstår att se.

Källa: Nyteknik

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

iOS 15 och iPadOS 15 släpps idag vid 19:00 så nu är det snart dags att uppdatera och testa på de nya funktionerna.

När iPad mini presenterades under eventet blev den snabbt en snackis och många utryckte sitt intresse vilket nu verkar visa sig på leveranstiderna.

En ny funktion som presenterades med iOS 15 var att man skulle kunna hitta vart man lagt sina AirPods utan att behöva vara nära dem.

Eventet är över och allt fler saker om de nya telefonerna och klockorna har dykt upp till ytan.

Förhandsbokningarna är igång och nästa vecka kommer många lyckliga användare att få sin nya telefon.