Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ska du filma i 4K ProRes på iPhone 13 Pro behöver du minst 256GB lagring

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.

På Apples specifikationssida för de nya enheterna och i pressmeddelandet om de nya ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna skriver Apple att om du har en ‌iPhone 13 Pro‌ eller ‌iPhone 13 Pro‌ Max med 128 GB lagringsutrymme, kommer du att vara begränsad till att spela in i 1080p ProRes-video med 30 bilder per sekund.

För inspelning av ProRes-video i 4K med 30 bilder per sekund krävs 256, 512 eller 1 TB lagringskapacitet.

ProRes-videoinspelning i upp till 4K med 30 bilder/s (1080p med 30 bilder/s för 128 GB lagring)

ProRes riktar sig till proffs och erbjuder bättre färgåtergivning och mindre komprimering. ProRes används ofta för reklamfilmer, långfilmer och TV-sändningar. Med ProRes-stöd kan ‌iPhone 13 Pro‌ och Pro Max-användare fånga, redigera och dela video i professionell kvalitet direkt på sina enheter.

ProRes-stöd kommer inte att vara tillgängligt när ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna lanseras och kommer i en framtida iOS 15 uppdatering.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Apple

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.