Ska du filma i 4K ProRes på iPhone 13 Pro behöver du minst 256GB lagring

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.

På Apples specifikationssida för de nya enheterna och i pressmeddelandet om de nya ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna skriver Apple att om du har en ‌iPhone 13 Pro‌ eller ‌iPhone 13 Pro‌ Max med 128 GB lagringsutrymme, kommer du att vara begränsad till att spela in i 1080p ProRes-video med 30 bilder per sekund.

För inspelning av ProRes-video i 4K med 30 bilder per sekund krävs 256, 512 eller 1 TB lagringskapacitet.

ProRes-videoinspelning i upp till 4K med 30 bilder/s (1080p med 30 bilder/s för 128 GB lagring)

ProRes riktar sig till proffs och erbjuder bättre färgåtergivning och mindre komprimering. ProRes används ofta för reklamfilmer, långfilmer och TV-sändningar. Med ProRes-stöd kan ‌iPhone 13 Pro‌ och Pro Max-användare fånga, redigera och dela video i professionell kvalitet direkt på sina enheter.

ProRes-stöd kommer inte att vara tillgängligt när ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna lanseras och kommer i en framtida iOS 15 uppdatering.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Apple

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
7 svar

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.