Ska du filma i 4K ProRes på iPhone 13 Pro behöver du minst 256GB lagring

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.

På Apples specifikationssida för de nya enheterna och i pressmeddelandet om de nya ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna skriver Apple att om du har en ‌iPhone 13 Pro‌ eller ‌iPhone 13 Pro‌ Max med 128 GB lagringsutrymme, kommer du att vara begränsad till att spela in i 1080p ProRes-video med 30 bilder per sekund.

För inspelning av ProRes-video i 4K med 30 bilder per sekund krävs 256, 512 eller 1 TB lagringskapacitet.

ProRes-videoinspelning i upp till 4K med 30 bilder/s (1080p med 30 bilder/s för 128 GB lagring)

ProRes riktar sig till proffs och erbjuder bättre färgåtergivning och mindre komprimering. ProRes används ofta för reklamfilmer, långfilmer och TV-sändningar. Med ProRes-stöd kan ‌iPhone 13 Pro‌ och Pro Max-användare fånga, redigera och dela video i professionell kvalitet direkt på sina enheter.

ProRes-stöd kommer inte att vara tillgängligt när ‌iPhone 13 Pro‌-modellerna lanseras och kommer i en framtida iOS 15 uppdatering.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Apple

Skriven av Anders Johansson
Kommentarer
7 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.