Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU-kommissionen kan lägga fram förslag om USB-C på torsdag

Nu verkar det som EU-kommissionen tänker se till att en standard för laddning blir ett faktum för alla mobila produkter inom EU.

Under Apples event förra veckan presenterades en av tre produkter med USB-C, nämligen iPad mini medans både iPhone-serien och iPad behöll Lightning-porten. EU-kommission har sedan länge tryckt på att alla mobila produkter ska använda sig av samma standard till laddning för att motverka elektroniskt avfall. Nu verkar det som att ett lagstiftningsförslag kan läggas fram redan på torsdag.

Om det röstas igenom skulle det kunna tvinga Apple till att behöva ändra porten på både iPad och iPhone för att kunna fortsätta sälja dessa produkter inom EU i framtiden. EU-kommissionen är även för att strömadaptrar ska säljas separat och inte med mobila produkter, något som Apple introducerade med iPhone 12. Även om det inte är klarlagt vilken standard som EU vill rösta igenom är det med största sannolikhet USB-C.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.