EU-kommissionen kan lägga fram förslag om USB-C på torsdag

Nu verkar det som EU-kommissionen tänker se till att en standard för laddning blir ett faktum för alla mobila produkter inom EU.

Under Apples event förra veckan presenterades en av tre produkter med USB-C, nämligen iPad mini medans både iPhone-serien och iPad behöll Lightning-porten. EU-kommission har sedan länge tryckt på att alla mobila produkter ska använda sig av samma standard till laddning för att motverka elektroniskt avfall. Nu verkar det som att ett lagstiftningsförslag kan läggas fram redan på torsdag.

Om det röstas igenom skulle det kunna tvinga Apple till att behöva ändra porten på både iPad och iPhone för att kunna fortsätta sälja dessa produkter inom EU i framtiden. EU-kommissionen är även för att strömadaptrar ska säljas separat och inte med mobila produkter, något som Apple introducerade med iPhone 12. Även om det inte är klarlagt vilken standard som EU vill rösta igenom är det med största sannolikhet USB-C.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Appleinsider

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
13 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.