Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU-kommissionen har presenterat ett förslag på USB-C idag

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Vi hörde om det tidigare i veckan och nu har alltså ett förslag presenterats. Om det röstas igenom tvingas alla mobila produkter att använda sig av en standard för laddningsportar. I förslaget var det alltså USB-C som ska bli den nya standarden och produkterna som det innefattar är smartphones, surfplattor, hörlurar och andra produkter som säljs inom EU.

För Apples del innebär det då att iPhone, iPad och AirPods kommer att tvingas byta laddningsport. Om EU-kommissionen skyndar på processen kan det bli aktuellt tills nästa år och i sin tur ge företagen upp till två år att genomgå övergången. Det skulle teoretiskt kunna betyda att vi får se en iPhone 16 med USB-C eller så har Apple gått över helt till MagSafe.

Här kan ni läsa mer om EU-kommissionens förslag

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.