EU-kommissionen har presenterat ett förslag på USB-C idag

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Vi hörde om det tidigare i veckan och nu har alltså ett förslag presenterats. Om det röstas igenom tvingas alla mobila produkter att använda sig av en standard för laddningsportar. I förslaget var det alltså USB-C som ska bli den nya standarden och produkterna som det innefattar är smartphones, surfplattor, hörlurar och andra produkter som säljs inom EU.

För Apples del innebär det då att iPhone, iPad och AirPods kommer att tvingas byta laddningsport. Om EU-kommissionen skyndar på processen kan det bli aktuellt tills nästa år och i sin tur ge företagen upp till två år att genomgå övergången. Det skulle teoretiskt kunna betyda att vi får se en iPhone 16 med USB-C eller så har Apple gått över helt till MagSafe.

Här kan ni läsa mer om EU-kommissionens förslag

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
1 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.