Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skicka SMS från datorn med iPhone

Programmet består av två delar, en klient på iPhonen, SMS Client, och ett program på Macen, SMS Sender, där man skriver själva meddelandet. SMS Client kostar 15kr i iTunes och SMS Sender är gratis att ladda ner från tillverkarens hemsida. Båda krävs för att det ska fungera.

Anslutningen mellan iPhone och Mac sker via WiFi och båda enheterna måste vara uppkopplade på samma trådlösa nätverk. SMS Client måste vara igång på iPhonen och kan tyvärr inte köras i bakgrunden. Jag har även försökt med Backgrounder (Cydia) men inte fått det att fungera.

I SMS Sender på Macen skriver man meddelandet och programmet kan hämta kontakter från Adressboken eller så kan man skriva in numret manuellt. När man är klar så är det bara att trycka på SEND så skickas meddelandet till iPhonen där det kommer upp som ett färdigskrivet SMS där man dock behöver trycka på "Skicka" för att SMS:et ska skickas från iPhonen till mottagaren. Det är en säkerhetsbegränsning i iPhones SDK av Apple och kan inte skyllas (om man nu tycker det är en nackdel) på utvecklarna av SMS Client. Det går även bra att skicka till grupper av mottagare samt att göra färdiga mallar.

Inkomna svar syns tyvärr bara på iPhonen. De meddelanden som man skrivet i SMS Sender kan man se genom att öppna historikfönstret men det går inte att se SMS skriva på iPhonen.

Fördelar:
Går fort och snabbt att skriva långa SMS

Nackdelar:
Anslutning via WiFi
SMS Client kan inte köras i bakgrunden
iPhonen kan inte låsas
Svar måste läsas på iPhonen

SMS Client på iTunes
http://itunes.apple.com/se/app/sms-client/id379141837?mt=8

// Michael Holm, 99mac.se

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.