Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Haiku släppt i en fjärde alfaversion

För de som fortfarande minns gamla BeOS så har Haiku fungerat som ersättare som tagit konceptet med BeOS längre än vad Be själva mäktade med. Nu har äntligen en fjärde alfaversion släpps med en rad nyheter.

Väntan har varit lång, men nu har en fjärde alfaversion av Haiku släppts. Operativsystemet, som är en komplett kopia av BeOS version 5 fast byggd på öppen källkod, har vidareutvecklats långt mer än vad Be hann med innan företaget köptes upp av Palm. Ett bra exempel på det är att BeOS version 5 inte ens går att installera på ens hyfsat moderna datorer, medan Haiku fungerar på modernare hårdvara.

Den fjärde alfaversionen innehåller över 1 000 buggfixar, ett nytt verktyg för felsökning, ett stabilare filsystem med stöd för filsystemet ntfs och blu-ray-skivor, bättre hårdvarustöd för moderna processorer och usb, bättre nätverksstöd med enklare stöd för ipv6, utökat stöd för OpenGL-grafik, bättre stöd för grafikkort från ATI och Nvidia samt inbyggt stöd för wifi-nätverk inklusive stöd för wpa/wpa2-säkerhet.

En komplett lista över alla uppgraderingar finner du här. Nedladdningsbara filer finner du här.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.