Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Forummedlemmar låser upp 4G/LTE för Iphone 5 i Sverige

Snabbare mobilt bredband står på menyn när 99mac:s händiga medlemmar upptäcker en metod för att komma åt Telenors testnät i centrala Stockholm.

Flera av 99mac:s medlemmar surfar redan via #4G/LTE i Sverige – detta med Iphone 5, som normalt inte kan användas med det svenska höghastighetsnätet. Upplåsning med #jailbreak samt ett par mindre modifikationer gör det möjligt att komma åt Telenors testnät i centrala Stockholm via 1 800 MHz-bandet.

Vanligtvis finns en spärr i IOS som döljer inställningarna tills dess att allt är klart för en officiell lansering av 4G/LTE på svensk mark. Genom att kopiera och modifiera inställningarna för det danska Telenornätet, där Iphone 5-ägare nyligen släpptes in, hittades en lösning som även fungerar i Sverige.

Skärmdumpar från forumtråden som visar dels att inställningen för att aktivera #4G/LTE dykt upp efter modifiering via jailbreak och dels vilken hastighet uppkopplingen kommer upp till i centrala Stockholm.

Enligt rapporter i forumet fungerar höghastighetsnätet endast på vissa centrala platser i Stockholm, men överföringshastigheterna är markant högre än normalt. Medlemmen MagnusM rapporterar exempelvis om upp- och nedladdningshastigheter på cirka 22 respektive 99 megabit per sekund.

Mer information finns i 99mac:s forum. Det är dock värt att notera att alla modifikationer sker på egen risk och att Apple varnar för att använda jailbreak på grund av säkerhets- och stabilitetsproblem som kan uppstå när operativsystemet öppnas på vid gavel.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.