Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Patently Apple

Iwatch?

Apple tar patent på flexibelt armband

En patentansökan från Apple gällande ett flexibelt armband med inbyggd skärm har fått ryktena om en kommande armbandsklocka, populärt kallad Iwatch, att ta ny fart.

Den senaste tiden har det gått många rykten om att Apple kommer lansera en armbandsklocka av något slag. I folkmun har denna produkt fått namnet Iwatch. Huruvida det faktiskt blir verklighet återstår som alltid att se, men klart är att Apple ansökt om #patent på ett flexibelt armband med inbyggd skärm.

Bild: Patently Apple

Skisserna från Apple som lämnats in till det amerikanska patentverket visar tydligt hur designen innehåller en flexibel skärmyta och en minimal del där elektroniken för enheten ryms. Armbandet som helhet kan enklast liknas vid reflexband som kan rätas ut och sedan när de kommer i kontakt med exempelvis en armled ändrar karaktär och klämmer ihop sig runt handleden.

Skisserna från Apple visar vidare att den den elektroniska enheten innehåller flera metoder för att ladda upp enhetens batteri genom att enheten ständigt är i rörelse. Det finns också en laddningskontakt, misstänkt lik en Lightning-anslutning, och en inbyggd antenn, skriver bloggen Patently Apple.

Värt att notera är att ansökan för patentet som hör till dessa skisser skickades in redan under tredje kvartalet 2011.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.