Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Joacim Melin

OS X 10.8.4 innehåller stöd för snabbare Wifi

Den senaste betaversionen av OS X 10.8.4 är släppt till registrerade utvecklare. Bland nyheterna finns stöd för en snabbare Wifi-standard, vilket talar för nya nätverkskort i kommande Mac-modeller.

Wifi-standarden 802.11n är den standard för trådlöst nätverk Apple byggt in i sina produkter de senaste åren. Denna standard arbetar på två olika frekvensband, 2,4 och 5 gigahertz, där den tidigare också ger bakåtkompatiblitet till äldre Wifi-anslutna produkter som arbetar med standarder som 802.11b eller 802.11g.

En ny standard kallad 802.11ac har utvecklats under de senaste åren och i slutet på 2012 spikades standarden av arbetsgruppen bakom utvecklandet. Ett slutgiltigt godkännande av 802.11ac väntas komma först nästa år. I den senaste betaversionen av OS X 10.8.4 syns tecken på att Apple redan nu förbereder OS X för att stödja denna snabbare standard, skriver 9to5Mac.

Ett byte till 802.11ac innebär att Apples trådlösa produkter kan nå hastigheter på upp till 867 megabit per sekund, vilket kan jämföras med maximala 150 megabit per sekund i Apples senaste Airport-produkter. Högre prestanda innebär bland annat att det blir enklare att strömma högupplöst video-material till flera enheter samtidigt utan problem.

För att utöka stödet i Airport- och Mac-produkterna kommer Apple att behöva byta ut de interna kretsar i samtliga produkter som idag stödjer den äldre 802.11n-standarden. Huruvida även IOS-baserade produkter som Iphone och Ipad får stöd för 802.11ac är inte känt.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.