Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Telenor lanserar 4G för Iphone och Ipad

Svenska mobiloperatören Telenor blir tvåa i landet med att officiellt stödja LTE för Iphone och Ipad. Sedan tidigare har Tele2 öppnat upp 1 800 MHz-nätet med täckning i centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det har dröjt med 4G/LTE i Sverige för användare av Iphone och Ipad eftersom enheterna inte stöder samma frekvenser som används av operatörerna här. Telenor och Tele2 startade upp ett testnät på 1 800 MHz-bandet i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg och Malmö som 99mac:s medlemmar lyckades komma åt genom att modifiera operatörsinställningarna på sina telefoner. Tele2 blev först ut med att öppna upp sitt nät officiellt i april och nu kommer Telenor efter, rapporterar Alleboy i forumet.

Sedan i fredags listas också Telenor på Apples webbplats. Operatören delar 4G-nät med Tele2 och har därför täckning i centrala Stockholm, Göteborg och Malmö. Ingen av operatörerna har några täckningskartor som visar 1 800 MHz i dagsläget. 99mac:s medlemmar rapporterar att det också finns täckning i Kista Galleria utanför Stockholm.

För att komma åt LTE krävs en Iphone 5, Ipad Mini eller fjärde generationens Ipad och möjligen behöver det aktiveras på aktuellt abonnemang.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.