Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RSS

Sista chansen att spara prenumerationer från Google Reader

Från och med måndag 1 juli går det inte längre att använda Google Reader, tjänsten för att läsa nyheter genom att prenumerera på RSS-strömmar. 99mac har guiden för hur du exporterar dina data från Google Reader innan det är för sent.

Reader har varit det överlägset populäraste alternativet för att följa RSS-strömmar, antingen direkt via Googles webbsidor eller som en synkroniseringstjänst för RSS-läsare på olika plattformar.

När Google i mitten av mars i år meddelade att de skulle lägga ner Reader slog det ner som en bomb på nätet. Detta har dock inte enbart varit till ondo, i kölvattnet av detta beslut har en rad andra tjänster, både nya och existerande, kunnat blomma upp och ta emot Googles tidigare användare.

Tjänster som till exempel Feedly har fått miljontals nya användare. #Feedly och de flesta andra RSS-tjänster har funktioner för att importera prenumerationerna från Google Reader, bara det görs före första juli vill säga.

För den som använder eller tidigare har använt Google Reader kan det vara en god idé att exportera listan på prenumerationer från Google innan nedläggningen. Med en sådan exporterad fil går det senare att importera till andra tjänster och läsare i framtiden. Det är enkelt att genomföra exporten, följ bara guiden nedan.

Guide för att exportera prenumerationer från Google Reader

1) Gå till Google Takeout och logga in med ditt Google konto där.

2) Här går det att exportera ut data från många olika Google-tjänster. Det går att exportera från samtliga eller välja en specifik. För att bara välja Reader, klicka på fliken "Välj tjänster".

3) Klicka på knappen märkt "Reader" för att välja den tjänsten.

4) Vänta tills det står 100 procent i rutan som dyker upp och klicka därefter på den röda knappen märkt "Skapa arkiv" längst ner.

5) Google sammanställer alla data i ett zip-arkiv och när det står att det är klart kan du klicka på knappen Hämtning för att ladda ner arkivet till din dator.

6) När du vid ett senare tillfälle vill importera dina prenumerationer i en RSS-läsare eller annan tjänst är det filen subscriptions.xml som du ska använda dig av.

Nu kan du i lugn och ro välja och vraka mellan olika RSS-tjänster även efter den första juli 2013.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.