Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill gynna appar med höga betyg

Genom att väga in apparnas betyg i algoritmerna som tar fram topplistorna i App Store hoppas Apple kunna sortera bort skräpappar, enligt en rapport från analysföretaget Fiksu.

Topplistorna i App Store baseras på antalet nedladdningar och hur fort en app laddas ned. Enligt analysföretaget Fiksu, som regelbundet följer utvecklingen av topplistorna, kan Apple ha börjat testa nya algoritmer som tar hänsyn till apparnas användarrecensioner också.

"I slutet av juli märkte vi att appar oväntat bytte plats utan någon motsvarande ökning eller minskning i antalet nedladdningar. Vid närmare inspektion upptäckte vi att den ändrade ordningen hänger ihop med appens betyg."

Rapporten noterar också att Apple börjat uppdatera listorna var tredje timme istället för var femtonde minut som tidigare. Enligt Fiksu ger fönstret på tre timmar en bättre möjlighet att undvika att någon manipulerar listorna.

Techcrunch har pratat med fler utvecklare och analytiker som håller ett öga på App Store och rapporterar om fler förändringar som att återbetalningar och intäkter för gratisappar också påverkar topplistorna. Det finns vissa bevis på att hur ofta och länge användare använder en app också spelar in.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.