Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide till IOS 7

Förbered dina enheter för IOS 7

Det är snart den 18 september och IOS 7 släpps fritt till allmänheten. Det finns några saker du bör tänka på innan du trycker på uppdatera och 99mac erbjuder därför en praktisk guide.

Apples senaste version av IOS innebär den största förändringen sedan den första versionen lanserades 2007. Därför kan det vara smart att hålla ut lite extra innan du trycker på uppdatera och säkerställer att din Iphone, Ipad eller Ipod Touch är redo för omställningen.

Du måste så klart först och främst ha en enhet som går att uppgradera till #IOS 7. Här är listan på kompatibla enheter:

  • Iphone 4, 4S, 5 och så klart 5C och 5S

  • Ipad, andra generationen eller senare samt Ipad Mini

  • Ipod Touch, femte generationen

Innan vi fortsätter vidare bör du fundera på om du kanske ska vänta med att uppdatera någon vecka eller två.

Säkrast att vänta

Om du har någon av de äldre enheterna som exempelvis Iphone 4 eller Ipad 2 kan det vara en god idé att vänta med att uppgradera till IOS 7. Vi vet sedan tidigare IOS-uppdateringar att äldre enheter kan drabbas av prestandaproblem eftersom den senaste versionen av IOS oftast är optimerad för den senaste hårdvaran. Många drabbades när de uppdaterade till IOS 5 i sina Iphone 3GS exempelvis.

Det har kommit rapporter från utvecklare som använt betaversionerna om att IOS 7 för Ipad överlag inte känns lika färdigt som för Iphone. En del beskriver att det inte flyter på lika bra och upplever fördröjningar i gränssnittet eller att appar rent av kraschar. Apple sägs redan arbeta på de första uppdateringarna till IOS 7 så för den som inte är akut nyfiken kan det vara läge att vänta med att uppdatera sin Ipad.

Apple brukar ha de första buggfixarna ute för nedladdning någon vecka efter en så här stor lansering.

Uppdatera & säkerhetskopiera

Om du ändå vill köra bör du se till så att din data är sparad och säkerhetskopierad. Det kan vara en god idé att städa lite bland dina appar innan uppgraderingen. Släng de där som aldrig används och uppdatera de som behöver uppdateras. Exempelvis Amazon har redan informerat om att deras Kindle-app bör uppdateras innan IOS 7 installeras för att fortsätta att fungera som den ska.

Kanske passar du på att se över mappar och hur dina olika hemskärmar är organiserade. När du känner dig klar är det dags att synkronisera och säkerhetskopiera din enhet till Itunes och Icloud, extra viktigt om du inte gör detta regelbundet sedan tidigare.

När du kommit så här långt finns det inte många skäl att vänta. Nu är din enhet så redo den kan bli för ett skinande nytt IOS.

Det går att uppgradera på två sätt, antingen via Inställningar > Allmänt > Programuppdatering direkt i enheten eller genom att koppla in enheten i en dator och uppdatera via Itunes.

För den som vill börja om på ny kula finns ett tredje alternativ som innebär att enheten först återställs och rensas, sedan uppdateras och eventuellt återställs från en säkerhetskopia. 99mac vill däremot varna för att det här kan ta väldigt lång tid om det är mycket appar och annat som ska överföras igen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.