Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

poddradio

Avsnitt #50: Gott Nytt År

Det är dags att avrunda 2013. 99mac-redaktionen blickar bakåt och summerar året som gått i ett specialavsnitt av vår poddradio. Dessutom funderar vi på vad som kommer nästa år, diskutera med oss i kommentarerna.

Nu är det inte mycket kvar av året 2013 och därför passar 99mac-redaktionen på att summera och sammanfatta vad som varit för att sedan se framåt mot nästa år. Vi har klippt ihop ett specialavsnitt av vår #poddradio med återblickar från årets alla avsnitt.

Början av året var ganska lugn i Apple-sfären, företaget gjorde i alla fall utåt sett inte så mycket och 99mac passade på att lansera en helt ny webbplats. Under den andra halvan av året satte Apple fart och lanserade nya mjukvaror och produkter nästan på löpande band och redaktionen fick mycket att göra i testlabbet.

Det finns mycket att se fram emot nästa år. Det kommer nya lanseringar från Apple och till det hör så klart både nya rykten och nyheter av olika slag. Vi på 99mac ligger heller inte på latsidan och kommer bland annat att se över och utveckla vår poddradio. Ni som lyssnar får väldigt gärna komma med förslag, kritik och önskemål så att den kan bli ännu bättre.

En snabb genomgång visar att det här är de fem mest nedladdade avsnitten från året som gått:

Placering

Avsnitt

1.

#47: Sofia och Ipad Mini med Retina

2.

#46: Prylfrossa i testlabbet

3.

#45: Apple-event och nya leksaker

4.

#44: "Yeppat datum för Ipad"

5.

#48: När kommer egentligen Mac Pro?

Men förutom poddradio har vi så klart skrivit en hel del artiklar, nyheter och tester. Artikeln från lanseringen av vår nya webbplats har fått tveklöst flest kommentarer av naturliga skäl, det blev mycket nytt för både oss på redaktionen och för er läsare. Artiklarna från lanseringen av Iphone 5S och 5C och från utvecklarkonferens WWDC där IOS 7 och OS X Mavericks visades upp första gången lockade också många kommentarer.

10 mest kommenterade artiklarna

Artikel

Antal kommentarer

Välkommen till nya 99mac!

886

Beta nummer två släppt för IOS 7

663

Diskutera Apples presskonferens från den 10/9

526

Apple WWDC öppnar klockan 19:00

326

Copyswede avgiftsbelägger surfplattor

294

IOS 7 får helt ny design

245

Direktsändning av kvällens presskonferens

230

Adobe slutar med Creative Suite

156

Tv-avgift för Ipad blir kvar

152

Itunes Match släpps i Sverige

128

När det kommer till de mest lästa artiklarna kommer nyheten om Iphone 5S i topp följd av förberedelser och tips om IOS 7. Båda ämnena har också diskuterats flitigt i forumet under året.

10 mest lästa artiklarna

Placering

Artikel

1.

Iphone 5S lanserad – snabbare, bättre kamera och fingeravtrycksläsare

2.

Förbered dina enheter för IOS 7

3.

11 smarta tips för IOS 7

4.

Apple stäms för felande strömknapp på Iphone 4

5.

På upptäcktsfärd i IOS 7

6.

Nya läckta bilder och koncept av påstådd kommande Iphone i plast med flera färger

7.

IOS 7 med helt ny design

8.

Appar för att skapa musik med Iphone

9.

Ipad Air är i en klass för sig

10.

Apple räknar upp till 50 miljarder appar

99mac önskar er alla ett Gott Nytt År. Vi hörs igen 2014!

Avsnitt: Gott Nytt År

Längd 41:26, filstorlek 30,72 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Med detta lägger vi 2013 till handlingarna och gör oss redo för nästa år. Blir det någon smart klocka eller ett armband fullt av sensorer från Cupertino? Släpper de någon egen tv-apparat eller kommer det "bara" en ny Apple TV? Får Macbook Air äntligen Retinaskärm? Vem är den mystiske programledaren som ska dyka upp i poddradion? Berätta vad du tror i kommentarerna nedan.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.