Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper ny reklamfilm för att fira 30 år

När Macen fyllde 30 år den 24 januari skickade Apple ut 15 olika kamerateam för att dokumentera hur Apples produkter används världen över. Filmen spelades in under 36 timmar, och lanserades idag på Apples hemsida.

Filmen 1.24.14 är på en och samma gång en #reklamfilm för Apple och ett porträtt över hur Apples produkter idag används i många olika sammanhang jorden runt. Anmärkningsvärt är också att den nästan helt och hållet spelats in med Iphone 5S och redigerats med hjälp av Ipad och Macintosh.

Som regissör för projektet anlitades Jake Scott. Om efternamnet låter bekant är det för att han är son till den berömde filmregissören Ridley Scott som regisserade Apples ikoniska reklamfilm för den första Macen 1984. Jake Scott styrde de femton kamerateamen från sin studio i Los Angeles, och kommunicerade med dem via Facetime. I filmen får vi bland annat möta en naturvårdare i Botswanas vildmark, en orkester i London och mellanstadieelever i Shanghai.

Enligt Apples sida om filmen användes 100 stycken Iphones i produktionen för att spela in över 70 timmar material, vilket sedan klipptes ned av 21 olika redigerare till en reklamfilm på en och en halv minut. Till filmen användes också 46 Ipads och 86 Mac-datorer.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.