Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Wello – Iphone-fodralet med koll på hälsan

Iphone-fodralet Wello kan inte ersätta läkarbesök, men alla inbyggda sensorer ger användaren mycket mätdata för att hålla kolla på hälsan.

Tillbehör som mäter antal steg, sömn och hjärtrytm råder det inte längre någon brist på när alla de stora elektronikföretagen tar fram egna varianter av armband, smarta klockor eller bygger in det i mobiltelefoner. Azoi har valt att ta fram ett Iphone-fodral med flera sensorer inbyggda.

#Wello ser ut att vara ett helt vanligt mattsvart Iphone-skal, men under ytan döljer sig flera sensorer som mäter blodtryck, hjärtrytm, syrenivå i blodet, kroppstemperatur och via ett extra litet tillbehör lungkapacitet.

Användaren startar Wello och håller fodralet med båda händerna enligt bilden nedan i några sekunder innan mätvärdena dyker upp på skärmen. Samma fodral kan användas för att mäta värden för flera användare. Wello kan också samla in data från exempelvis Fitbit-enheter, men fler tillverkare kommer att läggas till innan fodralet börjar levereras.

Fodralet kommunicerar via Bluetooth Low Energy och finns i två varianter som passar Iphone 4S respektive Iphone 5 och 5S. Wello fungerar också som ett fristående tillbehör med enheter med Android Kitkat och Bluetoothstöd.

Wello går under en begränsad period att förhandsbeställa för 1 285 kronor och kommer att börja levereras till EU-länderna under hösten 2014. Frakten är gratis och det lilla tillbehöret för att mäta lungkapaciteten ingår.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.