Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Greenpeace ger Apple goda betyg för miljöarbete

Apples satsningar på förnyelsebar energi placerar dem i topp när Greenpeace listar hur gröna internetföretagen är i en ny rapport.

Tidigare i år träffade Apple sina aktieägare och vd:n Tim Cook blev märkbart upprörd över frågor kring Apples miljöarbete. Ett förslag från organisationen NCPPR ville att Apple ska förbinda sig till att överge miljömål som inte är ekonomiskt lönsamma. Apples satsningar på förnyelsebar energi lönar sig kanske inte rent ekonomiskt för företaget, men Apple placerar sig i topp i en rapport från Greenpeace om hur miljövänliga internetföretagen är.

Rapporten heter Clicking Clean: How Companies are Creating the Green Internet och listar att Apple använder förnyelsebar energi till 100 procent. Greenpeace skriver att Apple är det företag som förbättrat sig mest sedan den förra rapporten och ger företaget A i betyg för hur transparenta de är kring sin energiförbrukning och samma betyg för sitt engagemang och placeringsval.

Det blir ett A till för distribution av förnyelsebar energi och för företagets opinionsbildning, men ett B för energieffektivitet och förbrukningsminskning. Facebook och Google får också bra betyg, medan exempelvis Microsoft, Amazon och Twitter får sämre betyg.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.