Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

R2-D2 projicerar tangentbordet

Japanska företaget Imp har presenterat ett virtuellt tangentbord i form av Astromech-roboten R2-D2 från Star Wars-filmerna.

Ett av de största problemen med att få något gjort på sin Ipad är snabb och effektiv textinmatning. Trådlösa tangentbord är en lösning, som dock tar plats i väskan.

Ett alternativ är ett så kallat virtuellt tangentbord, som med laser projicerar tangenterna i full storlek på en bordsyta. En kamera avläser sedan fingrarnas rörelser och matar in korrekta tecken i apparaten.

Japanska tillverkaren Imp har lanserat ett virtuellt tangentbord som verkligen tar fasta på teknikens futuristiska känsla. Astromech-roboten R2-D2 är välkänd för de flesta som gillar Star Wars. I filmen projicerar den lilla roboten ett hologram, men här ansvarar i stället R2-D2 för att projicera ett tangentbord, komplett med lämpliga ljudeffekter.

R2-D2 drivs av ett uppladdningsbart batteri, och kommunicerar med hjälp av Bluetooth 3.0, skriver VR-Zone. Precis som i filmerna är R2-D2 kompatibel med de flesta system, och fungerar både med Android, IOS, OS X och Windows. Imp börjar leverera roboten i augusti till priset av 330 dollar, motsvarande 2 145 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.