Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper söktjänsten Spotsetter

Efter köpet av Beats öppnar Apple plånboken igen, och köper den sociala rekommendationstjänsten Spotsetter för ett okänt belopp.

Apple har i tysthet köpt upp rekommendationstjänsten Spotsetter för ett okänt belopp. Förhandlingarna ska ha pågått en tid, men avslutades snabbt förra veckan efter att andra parter visade intresse, rapporterar Techcrunch.

Spotsetter är en så kallad social söktjänst, som erbjuder personliga rekommendationer för olika aktiviteter som restauranger och underhållning. Tjänsten kombinerar vänners rekommendationer från nätverk som Facebook, Twitter, Instagram och Foursquare med recensioner från sajter som Yelp, Michelin och New York Times. Resultaten visas som ett lager ovanpå en karta.

Enligt Techcrunch syftar köpet i första hand till att knyta två av grundarna till Apple, nämligen Stephen Tse som tidigare arbetat med Googles karttjänster och Johnny Lee. Deras Linkedin-profiler visar numera att de jobbar på Apple. En del av övriga anställda på Spotsetter uppges också ha följt med vid köpet.

Spotsetter lanserades för nästan ett år sedan som en app på både App Store och Google Play, men apparna har nu plockats bort. Enligt företagets blogg var man intresserad av att vidga verksamheten till att erbjuda rekommendationer på kroppsburna enheter, som Google Glass eller en eventuell Iwatch. Hur eller om köpet av Spotsetter passar in i Apples planer inom det området är i dagsläget okänt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.