Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple skriver öppet brev till Kina

Efter att kinesisk media kallat Iphone för en "nationell säkerhetsrisk" skriver Apple ett öppet brev där de berättar mer om hur Platstjänster i IOS fungerar.

Förra veckan kallade den statskontrollerade tv-stationen China Central Television Iphone för en "nationell säkerhetsrisk" på grund av funktionaliteten som erbjuds via Platstjänster.

Enligt forskare som citerades i inslaget kan de med tillgång till data från Platstjänster få kunskap om Kinas ekonomiska situation och "till och med statshemligheter", rapporterade Wall Street Journal.

I ett öppet brev på Apples webbplats (finns på både engelska och kinesiska) skriver företaget att man inte håller koll på eller delar med sig av användarnas platsdata med andra. All platsdata krypteras och lagras lokalt i användarens telefon och Apple påminner om att funktionen kan stängas av om användaren vill. Brevet avslutas med följande citat:

"Som vi har sagt förut, Apple har aldrig samarbetat med någon myndighet från något land för att skapa en bakdörr in i våra produkter eller tjänster. Vi har heller aldrig gett tillgång till våra servrar. Och vi kommer aldrig att göra det. Det är något vi känner väldigt starkt för."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.