Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Domare tveksam till förlikning i e-boksmål

Domare Denise Cote är inte helt nöjd med de villkor under vilka Apple gått med på förlikning i målet om e-böcker.

Nyligen gick Apple med på förlikning i målet där Apple dömdes för att ha konspirerat med fem bokförlag om att gemensamt höja priser på e-böcker och verkat mot fri konkurrens, som rapporterades av 99mac.

Nu uttrycker dock domare Denise Cote tveksamhet inför villkoren för förlikningen, enligt Business Insider. Framförallt uppges Cote vara skeptisk till en klausul i förlikningen som innebär att Apple kan komma undan med endast 70 miljoner dollar i skadestånd (motsvarande 477 miljoner kronor) beroende på hur utfallet blir av den överklagan Apple har gjort.

Om överklagan avslås betalar Apple 400 miljoner dollar i skadestånd till drabbade konsumenter, samt 50 miljoner till de 33 delstater som varit inblandade i målet, motsvarande 2,7 miljarder och 340 miljoner kronor.

Om överklagan däremot lyckas kan Apple slippa skadestånd helt, men om överklagan leder till att fallet skickas tillbaka till domare Cote eller resulterar i en ny rättegång blir summan istället det lägre skadeståndet, varav endast 50 miljoner dollar skulle gå till konsumenter. Det är denna möjlighet som Cote har invändningar mot, då hon menar att ett sådant utfall skulle vara orättvis mot konsumenterna.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.