Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer expert på social media

Apple har anställt Musa Tariq som är expert på sociala medier som "digital marknadsansvarig", vilket visar på att Apple nu vill profilera sig på sociala nätverk.

Apple verkar satsa mer på sociala medier om bolagets senaste rekrytering är något att gå efter. Musa Tariq blir "digital marknadsansvarig" hos Apple, och kommer troligtvis att arbeta nära försäljningschefen Angela Ahrendts. Tariq har bekräftat sin nya position genom att uppdatera sin profil på Twitter, Linkedin och Instagram. Enligt ett Twitter-inlägg har han nu också tillträtt sin position.

Tariq arbetade tidigare tillsammans med Ahrendts när han var chef över marknadsföring via sociala medier på Burberry. Han har också haft samma position på Nike, där han samarbetat med kända atleter för att marknadsföra Nikes produkter digitalt.

Ovanligt för Apple

Rekryteringen av Tariq är anmärkningsvärd då Apple tidigare visat ett ganska svalt intresse för marknadsföring via sociala medier. Särskilt Apples marknadschef Phil Schiller har avfärdat vikten av att betala för att analyser av spridning via sociala nätverk. Enligt ett uttalande av Schiller i samband med rättegången mellan Apple och Samsung i april ansåg han att sådana analyser är enkelt att göra själv, med de inbyggda verktyg som fins i exempelvis Twitter och Facebook.

Det tycks nu som att den inställningen har ändrats - särskilt Angela Ahrendts har uttalat en ambition om att storsatsa på marknadsföring över nätet, och att i högre grad slå samman upplevelsen av att handla i Apples butiker och online.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.