Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomi går om Samsung i Kina

Det kinesiska företaget Xiaomi har nu gått om sydkoreanska Samsung på hemmamarknaden och är Kinas största försäljare av smarta mobiltelefoner.

Xiaomi grundades för bara fyra år sedan, men har haft en snabb och kraftig tillväxt. Nyligen uppmätte Strategy Analytics det kinesiska elekronikföretaget till världens femte största tillverkare av mobiltelefoner sett till marknadsandelar. Nu har Xiaomi också gått om Samsung på hemmamarknaden Kina.

Enligt en rapport i Wall Street Journal hade Xiaomi under årets andra kvartal en marknadsandel på 14 procent i Kina, och har därmed gått om Samsung som hade 12 procent. Det är en kraftig förändring från första kvartalet 2014 där Samsung ledde stort med 18,3 procent, och Xiamoi endast stod för 10,7 procent. För ett år sedan låg Xiaomi på blygsamma 5 procent.

Framförallt förklaras Xiamos framgångar med en aggressiv marknadsföring och pressade priser. Bolagets smarta mobiltelefoner säljs generellt billigare än Samsungs modeller. Samtidigt satsar Xiami stort på egna e-tjänster och en egen version av Android kallad MIUI, som beräknas ha en användarbas på mer än 50 miljoner enheter.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.