Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guide: Ta emot sms på Mac och Ipad

Med IOS 8.1 och OS X Yosemite kan nu alla dina enheter ta emot och skicka sms via en Iphone. 99mac går igenom hur det fungerar.

Flera av funktionerna i IOS 8.1, som till exempel Handoff och Instant Hotspot kräver enheter med Bluetooth 4.0 för att fungera, vilket många lite äldre Mac-modeller inte har. Att skicka och ta emot sms och mms fungerar dock med alla datorer som stöder OS X Yosemite.

Funktionen kallas på svenska sms-koppling, och är inte aktiverad som standard, men kan lätt slås på från Meddelande-inställningarna i Iphone. Där finns en ny inställning för sms-koppling, vilken visar en lista över andra enheter som är anslutna till Imessage på samma Icloud-konto.

Tryck på knapparna för att aktivera sms-koppling på den valda enheten. Då ska en aktiveringskod dyka upp på enheten. Det är bara att bekräfta koden på Iphone och sedan är funktionen igång. Vanliga sms kommer precis som på Iphone att visas med gröna pratbubblor jämte de blå bubblorna för Imessage.

Fungerar det inte?

Vissa användare har rapporterat problem med att aktivera sms-koppling då verifikationsnumret inte dyker upp på den andra enheten. Jag hade först samma bekymmer, men fick det att fungera genom att avaktivera Imessage på alla enheter, och sedan aktivera igen. Meddelanden måste också vara inställt att kunna tas emot på telefonnumret, och inte bara mejladressen.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.