Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple näst störst i Sydkorea

Efter lanseringen av Iphone 6 och Iphone 6 Plus växer Apple på flera asiatiska marknader. I Sydkorea är företaget nu näst störst efter Samsung.

Apples lansering av större Iphone-modeller förra året verkar ha varit en lyckad satsning på många asiatiska marknader. Enligt en rapport från Counterpoint Research ökar Apple kraftigt i Japan och Kina där företaget nu har en marknadsandel på 51 procent respektive 12 procent.

I konkurrenten Samsungs hemland Sydkorea tillskrivs Apple en marknadsandel för smarta mobiltelefoner på hela 33 procent under november månad. Motsvarande siffra låg på 15 procent innan lanseringen av Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Därmed har Apple passerat LG Electronics som har 14 procent och ligger nu tvåa efter Samsung i landet.

Mobiler med större bildskärmar är särskilt populära i Sydkorea, men enligt Tom Kang på Counterpoint Research är ökningen ändå anmärkningsvärd. Han säger till Wall Street Journal:

"Inget utländskt märke har någonsin haft en större andel än 20 procent när det gäller smarta mobiltelefoner i Korea. Det har alltid dominerats av den globala marknadsledaren Samsung. Men Iphone 6 och 6 Plus har gjort en skillnad här, och har gjort avtryck i konkurrensens försäljning av stora mobiler."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.